Makyaja Yeni Başlayanlar Neler Almalı?

Yazının 2016 güncel halini okumak için lütfen burayı tıklayın. ^.^ Ayrıca Makyaj Çantamda Ne Var? & 2016 Favorilerim yazısı da sizlere yardımcı olacaktır.

**

Merhaba!

En çok soru aldığım konulardan birisi de; "Makyaja yeni başladım, hangi ürünleri tavsiye edersin?" oluyor. İlginiz için öncelikle çok teşekkür ederim. Ben de bu yüzden elimden geldiğince ayrıntılı çekimler yapmaya çalıştım. 

Hadi başlayalım!

YÜZ İÇİN ÜRÜNLER

Renkli Nemlendiriciler: Makyaja yeni başladığınız için fondötenden önce renkli nemlendiricileri tavsiye edebilirim. Hem koruyucu hem nemlendirici özelliği olan bu ürünler en popüler olanlardan.

BB Kremler: Bir başka tercih edebileceğiniz ürün ise; BB kremler. Renkli nemlendirici olarak sayılabilecek ve biraz daha kapatıcı özelliği olan BB kremler, yüzünüzdeki kusurları kapatmak için ideal olabilir.


Yüz şeklinizi daha çok ortaya çıkartmak için şakaklara, çene altına ve yanaklara bronzer sürebilirsiniz. Bunun için size The Balm Bahama Mama'yı tavsiye edebilirim. Ben şu an bronzlaştırıcı için güncel olarak The Balm Bahama Mama kullanıyorum.



Rimmel Stay Matte Pudra: Fondöten ya da renkli nemlendiriciyi(sizin yaşınızdakilere tavsiyem bu) sürdükten sonra sabitlemek amacı ile kullanabilirsiniz. Bu uygulama makyajın yüzünüzde daha uzun süre kalmasını sağlayacaktır. Rimmel pudrayı Watsons'ta bulabilirsiniz.

The Balm Mary Lou Manizer Aydınlatıcı: Yüzünüzün yüksek hatlarına (alın, burun üstü, elmacık kemiği, çene üstü) sürerek daha aydınlanmış ve sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Benim en çok kullandığım uygulama bu. The Balm'ın ürünü olan bu aydınlatıcıyı Gratis'te bulabilirsiniz. Aydınlatıcı ile birlikte yapabileceğiniz uygulamayı daha önce bu yazıda bahsetmiştim. 



Rimmel Match Perfection Kapatıcı ve Aydınlatıcı 2si1 arada: Yine çok sevilen ürünlerden biri, hem kapatıcı hem de aydınlatıcı olarak kullanılabiliyor. Yüzünüzdeki sivilceleri ya da izlerini, göz altındaki morluklarını kapatmak için kullanabilirsiniz. Bu ürünü sadece Watsons'ta bulabilirsiniz.

Essence Stay Natural Kapatıcı: Sevdiğim ürünlerden biri, bittiğinde hemen yenilediklerimden. Rimmel için söylediklerim bunun içinde geçerli. Bu ürünü Gratis'te bulabilirsiniz. Fiyat olarak da çok uygun. Bu ürünü sadece Gratis'te bulabilirsiniz.


GÖZ İÇİN ÜRÜNLER


Maybelline Rocket Volume Express Rimel: Herkes tarafından sevilen ürünlerden biri daha. Kirpikleri çok daha uzun ve yoğun gösteriyor. Bu rimelden daha etkili olan Black Drama'yı mutlaka denemenizi öneririm.

Essence I Love Stage Far Bazı: Gözlerinize far sürmeden önce bu bazı uygulayarak, farın kalıcığını arttırabilirsiniz. Çok severek kullanıyorum. Gratis'te bulabilirsiniz.



Gözlerinize eyeliner çekmek için tavsiye edebileceğim üç ürün var. Kalem de kullanabilirsiniz. Fakat bunlarla daha kalıcı, daha kusursuz ve kısa sürede bir eyeliner uygulaması yapabilirsiniz.

Maybelline Gel Eyeliner: En en en sevdiğim jel eyeliner. Kullanımı çok kolay, çok kalıcı ve fırçası ile birlikte hemen sürebiliyorsunuz. Bu ürünü aldıktan sonra kalem kullanmayı bıraktım.

Flormar Eyeliner Pen: "Ben jel eyeliner ile uğraşamam" derseniz, ucu kalem şeklinde olan ürünleri kullanabilirsiniz. Bunlardan biri de Flormar'ın ürünü olan eyeliner pen.

NYC Liquid Eyeliner: Bu ürün ise ne kalem ne de jel şeklinde. Ucu ipince bir fırça şeklinde. Uyguladığınızda ıslak bir şekilde gözüküyor ama kuruduktan sonra güzel bir görüntüye bürünüyor. Islak olduğu için kullanmaktan çekinenler çok oluyor. Güzel şekilde eyeliner çekmeniz daha çok uygulama yapıp daha çok pratik yapmanıza bağlı. Watsons mağazalarında bulabilirsiniz.



Far olarak doğal tonlarda makyaja başlamanızı tavsiye ederim. Hemen koyu renklerde başlarsanız, acemice yapılan yanlış uygulamalarla beklenilen sonucu alamadığınızda sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bunun için doğal tonlarla başlamanız en iyisi. 

Sizin içinde tavsiye edebileceğim tek 4'lü far: Flormar'dan. Renklerini çok seviyorum. Beyazını aydınlatıcı olarak, koyu renkleri gölgelendirme uygulamalarında kullanabilirsiniz.


Bunun yanında far paletlerini tercih edebilirsiniz. Günlük makyajınızda kullanabileceğiniz bir başka ürün ise: Flormar 07 Numara Nude Dudes Far Paleti




DUDAK İÇİN ÜRÜNLER


Watsons Magic Lip Balm: en sevdiğim dudak ürünü. Doğal tonlardan bahsetmiştik. Dudaklarınız için tavsiye edebileceğim en güzel ürün ise bu. 30 faktörlü koruyucu içermesi de cabası. Sahilde de kullanabilirsiniz. Dudaklarınıza sürdükten sonra hafif pembeleşiyor. En güzel özelliklerinden biri. Uygun fiyatlı olması tercih sebeplerinden.

Watsons Magic Lip Balm haricinde Neutrogena'nın lipbalmlarını kesinlikle önerebilirim. 




ALLIK İÇİN ÜRÜNLER


Essence Allıklar: Allık için tavsiyem ise Essence markası. Çok güzel ve uygun fiyatlı ürünleri olan bu marka en sevdiklerimden biri oldu. Allıklarını ise çok seviyorum. Şeftali ve pembe tonları favorilerim. The Balm markasının da allıklarını şiddetle tavsiye ederim.


Makyaja yeni başlayanlar için önerdiğim allıkların ayrıntılarını buradan okuyabilirsiniz.



FIRÇALAR


Allık, far ve eyeliner fırçası aldıktan sonra da makyaja başlamak için hazırlıklarınızı tamamlamış olacaksınız. Başlangıç olarak allık fırçası ve göz farı fırçasını Flormar'dan temin edebilirsiniz. Eyeliner fırçam ise Avon'dan ve çok memnunum. Kirpik kıvırıcısı ise en önemli kurtarıcınız olsun.

Makyaja yeni başlayanlar için tavsiye edebileceğim ve severek kullandığım fırçalarla ilgili ayrıntılı yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Makyaja yeni başlayanlar için tavsiye edebileceğim ürünler bunlardı. Umarım sevdiğiniz bir yazı olmuştur. Eğer sormak istedikleriniz varsa iletişim bilgilerimden bana ulaşabilirsiniz.



Okuduğunuz için teşekkürler!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.








Snapchat ve InstaStories'ten takip etmeyi unutmayın; "minecanan"

Etiketler: , , ,