Roaccutane Günlüğü | 1. gün


Merhaba!

Instagram'dan takip edenler bilir, yeni bir maceraya attım kendimi. Uzun süredir hatta 2010 yılından beri diyebilirim, sürekli bir sivilce savaşım vardı. Bazen geçiyor, bazen coşuyor, kafasına göre takılan bir cildim vardı.


Sinir, stres, üzüntü derken dünden önceki gün "ben bunlardan kurtulacağım!" dedim ve kendimi hastaneye attım. Aslında Roaccutane kullanmak aklımda hiç yoktu. Doktora biraz geçmişimden bahsedince ve kullandığım ilaçları belirtince, "o zaman Roaccutane" dedi ve ayrıntılı bir tahlil istedi.

Bu sabah tahlil yaptırdım, iki saat sonra sonuçlarımı aldım, çok şükür hiç bir sorun yok. Günlük 30 mg ile Roaccutane macerama başlamış bulunuyorum. Her ay kontrolüm olacak.

Bende buradan Roaccutane Günlüğü yazmaya karar verdim. Her cumartesi günü Roaccutane Günü olsun o zaman. Hafta hafta gelişmeleri sizinle paylaşacağım. Hem birbirimize destek oluruz hem de fikir alışverişi yaparız. 

İlk yan etkisi olan "dudak kuruması"nı bekliyor olacağım. Yukarıda da gördüğünüz gibi dudaklarıma sürmek için nemlendirici bir krem verdi doktor. Blistex Medplus'ım hazır da vardı, ondan da stok yapmayı düşünüyorum.

Yediklerime içtiklerime zaten dikkat ediyordum, şimdi biraz daha dikkat edeceğim. Alkol kullanmam sanırım yasak.

Doktorun üzerinde durduğu tek şey, tedavi süreci boyunca "hamile kalmama" konusuydu. Bir de tedavimin ne kadar süreceği şimdilik belli değil, bir aylık kullanım sonuçlarına göre 40 mg'a çıkabilir. Ona göre bir yön belirlenecek. 

Tek düşündüğüm nokta; sivilcelerin kusma döneminin mezuniyet baloma denk gelip gelmeyeceği. Doktorcuğum "Bir iki ay içince kusma olabilir, bazılarında hiç olmuyor." dedi. Bende kesin olur -.- Umarım onu da sağ salim atlatabilirsem, ne mutlu bana.

Şimdi size soracağım bir soru var: Tedavi süreci içinde dövme yatırabilir miyim? Çünkü bazı yerlerde "ağda bile yaptırmayın, çok acıyor" diye okudum. Gerçi acı eşiğim yüksektir ama.. Dövme söz konusu olunca her hangi bir tepkime oluşturabilir mi? Şimdiden tişikkirlir.


O zaman Roaccutane Günlüğü başlasın! ^_^


Okuduğunuz için teşekkürler.
Hepinize öpücükler!



Sevgilerimle,


Facebook • Twitter • Bloglovin • Instagram

Snapchat'ten takip etmeyi unutmayın; "minecanan"

Etiketler: , , ,