Roaccutane ile Birlikte Kullandığım Ürünler


Merhaba!

En sık sorulan soruların başında gelen; "Roaccutane'ın yanında hangi nemlendiricileri ve güneş kremlerini kullanıyorsun Mineee?!!bir!1!" sorusuna cevabım olan bu yazım, vatana millete hayırlı olsun. 

Hihih işin şakası, neler kullanıyormuşum hemen hızlıca bir göz atalım. 



Roaccutane tedavisi boyunca yüzünüz ve vücudunuz adeta bir Sahra çölü olduğu için mutlaka nemlendirmeniz gerekiyor. Gerçi ben bu durumdan çok şikayetçi değilim. Bu sayede saçlarımı 3-4 günde bir yıkıyorum. Vücudunuzda yağ üretimi kesildiği için sanki kilo vermenizde de bence biraz etkisi var. Ki kilo verdiğimi hissediyorum ve arkadaşlarım da söylüyor. Sporla destekleseymişim mükemmel olacakmış demek ki. Her neyse, şu an eskisi gibi bir kuruluk yok ama yine de dikkat ediyorum. Yaz ayında olmamız beni etkilemedi, aksine dediğim gibi, durduk yere terlemeler ile bu yağ kesimi birleşince, size "kilo verme" olarak yarıyor. (tabii yediklerinize dikkat etmek şartıyla)

Çok konuştum!
Ayrıntılara geçiyorum.


Loreal Skin Perfection Günlük Nemlendirici: Hala çok fazla okunmaya devam eden bu ürün ile ilgili ayrıntılı yazımı buradan okuyabilirsiniz. Bu ürünü hem nemlendiriciliğini sevdiğim için hem de sivilce izlerini azaltma gibi bir iddiası olduğu için bu tedavi süresinde mantıklı olabileceğini düşündüğümden dolayı kullanıyorum. (bir ara cümle bitmeyecek sandım) Sabah ve akşam yüzümü temizleme jeli ile güzelce temizledikten sonra bunu sürüyorum, zaten hemen emiliyor. Bu tür ürünlerin etkileri ciltten cilde değişebiliyor.

Johnson's Baby Sprey Yağ: Duştan çıktıktan sonra bunu kullanıyorum. Artık taptığımı anlatmama gerek yok. Sağır sultan bile duydu.

Excipial Lipo: Bunu daha önce de kullanıyordum. Mükemmel bir nemlendirici. Eğer egzama ve vb. bir hastalığınız varsa, doktorlar hep bu ilacı verir. Gerçekten kuruyan o cildi rahatlatması mükemmel ve iyileştirmesinde de etkili. Tedavinin başlarında ellerim aşırı kuruyordu, ben de bu ürünü kullanıyordum. Kokusu çok hoş. Su ve yağ bazlı olmak üzere iki çeşidi var. Su bazlı olan ferahlık veriyor, yağ bazlı olan daha yoğun etkili.


Madecassol: Bu ürünü geçen sene almıştım. Sivilce izlerini ve vücudunuzdaki çatlakları geçirdiğini okumuştum forumlarda. Ama bir iki kere kullanıp kenara koymuştum. Bir kaç ay önce tekrar buldum ve tekrar araştırdım. Bende bu yüzden her gece yüzümü temizledikten sonra bolca bunu yüzüme sürüp yattım. Artık bu ürünün etkisi mi yoksa Roaccutane'nın etkisi mi bilmiyorum, şu anda çok çok hafif izler kaldı. Kasım ayına kadar onlar da geçer sanırım. Çok yoğun yapıda, minik bir miktarı bile yüzünüze yetebilir. Zor emiliyor bu yüzden. Kokusu; iğrenç.

Skinorem Krem: Aynı şekilde sivilce izleri için iyi geldiğini okumuştum. Bunu da gün içinde evdeysem sürüyorum. Hemen emiliyor. 


Garnier Ambre Solaire İdeal Bronzluk Sprey: Denize giderken kullandığım güneş koruyucu sprey. Kokusunu ben çok sevmedim ama arkadaşlarım çok sevdi. Koruması çok güzel, kızarmadan bronzlaştım. İlk sürdüğünüzde beyazlık oluyor sonra hemen emildiği için kayboluyor. Sadece vücudum için kullanıyorum.

Dead Sea Spa Magik Güneş Koruyucu: 50 faktörlü olduğu için yüzümde kullanıyorum. Denize gitmeden, evden çıkmadan ya da makyaj yapmadan 20 dakika kadar önce sürüyorum ki iyice emilsin ve etkisini göstermeye başlasın.


Neutrogena Böğürtlenli Dudak Nemlendiricisi: Şimdiye kadar Blistex, Nivea gibi markaların lip balmlarını kullandım, fakat bunun kadar uzun süre nemlendiren bir ürün görmedim. Cidden çok güzel bir ürün, Diğerlerine göre daha uzun süre kullanabilirsiniz. Bu ürünü kesinlikle tavsiye ederim. Kokusu mü-kem-mel.

Hametan: Tedaviye başladığınızda doktorunuzun nemlendirici olarak size vereceği ilk şey. Bu benim kullandığım 3. tüp. Sürekli dudaklarım için kullanıyorum. Ama Neutrogena'yı keşfettiğimden beri hiç kullanmadım. Yapısı çok yoğun olduğu için uzun süre gidiyor. Ben 6 ayda 3. tüpü kullanıyorum, gayet iyi.



Okuduğunuz için teşekkürler!


Sevgilerimle,


Facebook • Twitter • Bloglovin • Instagram

Snapchat'ten takip etmeyi unutmayın; "minecanan"

Etiketler: , , , ,