Takip Ettiğim Youtube Kanalları



Herkese merhaba!

Uzuuuun zamandır yazmak istediğim ama hepsi benim bebeklerim gibi olduğundan seçim yapamadığım için bu zamana kadar ertelenmiş bir yazı ile karşınızdayım. Sizlere takip ettiğim Youtube kanallarından bahsedeceğim.


Aslında çok fazla takip ettiğim kanal var. -151 tane- Ama bazılarını "video paylaşsa da izlesem" diye dört gözle bekliyorum. Bu yazıda bahsettiklerim ise işte tam da o Youtube kanalları ❤ Anlatırken tabii ki de elimin ayarı kaçacağı için bir kısmını paylaşmaya karar verdim. (İsimlerinin üstüne tıkladığınızda direk Youtube kanallarına yönlendirileceksiniz)



Desi Perkins: Tabii ki de makyaj kanallarından başlayacağım. Desi Perkins'i çok uzun zamandan beri takip ediyorum. Michelle Phan'i (Youtube'daki makyaj kanallarının annesi) nasıl ilk videosundan beri takip ediyorsam Desi Perkins de benim için öyle oldu. Videolarının kalitesine ba yı lı yo rum. Videoları adeta bir film... Son zamanlarda Vlog çekmeye de başladı. İkinci kanalı olan The Perkins kanalındaki şu video film değil de nedir... Snapchat'ini -desiperkins- de takip etmenizi öneririm. Özellikle yine makyaj kanalı sahibi olan kankası Katy ile çok çok eğlenceli ve komik anlarını izleyebilirsiniz.



Carli Bybel: Yine en iyi makyaj kanallarından biri ile karşı karşıyayız. Ben mutlu evliliğini mi kıskanayım, Carli'nin güzelliğini mi... Bu işi çok ciddiye alan nadir insanlardan biri. Zaten çıkarttığı far paleti ile bu başarısını yakın zamanda taçlandırdı. Makyaj kanalının yanı sıra yine moda ile ilgili paylaşımlarını yaptığı Instagram hesabı ile ortalığı kasıp kavuruyor.



Banger Beauty: Nam-ı diğer Linda Hallberg. Bu kadına ciddi ciddi bayılıyorum. Çünkü şimdiye kadar gördüğüm en orijinal makyajlar yapan Youtuber kendisi. Videolarında kesinlikle tekrara yer yok. Her makyajı ayrı güzel... Nasıl hala takipçi sayısı  250 binlerde ben gerçekten çok şaşırıyorum. Sade ve öğretici videoları ile benim gönlümün 1.liğine oynuyor. Instagram sayfasını da takip ederek gözünüzün gönlünüzün açılmasını sağlayabilirsiniz.



Teni Panosian: Çok sevdiğim kanallardan birisi daha. Hatta kendime en yakın hissettiğim  kanal diyebilirim. Makyajlarını hiçbir fazlalığa gerek kalmadan yapan, en az ürün ile en güzel makyajlar nasıl yapılır öğreten, tarzı ile çok sevdiğim bir Youtuber. Bence kusursuz. Mutlaka kanalına göz atın. Özellikle makyaja yeni başlayanlar bu kanaldan harika şeyler kapabilirler.



Aşkım İrem Aktulga: Canım Türkiye'mde bu işin altından kalkan tabii ki de harika kanallar var. Ama içlerinden biri beni gerçekten çok daha mutlu ediyor. O da Aşkım İrem Aktulga'dır. "Merhaba, kanalıma hoş geldiniz" dediğinde gerçekten kanalına hoş geliyorsunuz. Sonradan Youtube dünyasına katılsa da hızlı ve emin adımlarla ileriliyor. Makyaj videolarının yanı sıra sohbet tarzındaki videoları da çok güzel, her izlediğimde bir şeyler öğreniyorum. Bu da benim için onu sevmem de en büyük etken. Tarafsız ürün incelemeleri de çok güzel. Özellikle Cadılar Bayramı için yaptığı makyajlar EF-SA-NE. Mütevaziliği en büyük özelliği bence. Umarım hep böyle devam eder.



Başka Bir Şey: Türkiye'de yapılan en iyi Youtube kanallarının başında geliyor diyebilirim. Bir kere içinde boş yok. Yani her videosunda insan daha da mı umutlanır, daha da mı "evet güzel şeyler de oluyor be!" dedirtir insana. Kendi tanımları ile "evlerimize ve ofislerimize gelen yeni ürünlerin başlangıçtan sonuca kadar geçirdiği tüm süreçler"e bu kanaldan şahit olabilirsiniz. Ben gerçekten anlatamıyorum, izlemeniz lazım. Hele ki çektikleri videoları kim düzenliyorsa ayrı bir tebrik etmek lazım, beni benden alıyor.
 


Barış Özcan: kendisini "hikaye anlatıcısı" olarak tanımlıyor. Zaten o anlatsın biz sabaha kadar dinleyelim. Çok dürüst bir şekilde söyleyeceğim; ben Barış Özcan'ın her videosunu izledikten sonra kendimi biraz salak hissediyorum. O kadar çok şey öğreniyorum ki videolarından. "Sanat, tasarım ve teknoloji konularına "hikaye anlatıcılığı" (storytelling) perspektifinden bakış." ile Bilal'e anlatır gibi anlatıp harika şeyler katıyor insana. Değil 150 bin takipçi 1.500.000 takipçi bile az gelir.



TEDTalks: Artık duymayan kalmamıştır diye tahmin ediyorum. Varsa da, o da duysun. Harika konuşmacıların, harika bilgiler ile bakış açınızı değiştirebildiği, kafanızda "gerçekten yaa..." ışığını oluşturan konuşmaların olduğu bir kanal. Şimdi ise Türkiye'deki yapılan konuşmaları takipteyim. Bu siteden tüm konuşmaları Türkçe alt yazılı da izleyebilirsiniz. Hatta yukarıda bahsettiğim Barış Özcan'ın "Yedi Yılda Bir" konuşmasını da izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.


Ruhi Çenet: Öcülü böcülü diyorsunuz da bizlere kazandırdığı harika bilgiler var. Özellikle uzay ve uzaylılar ile ilgili olan videolarını tekrar tekrar izliyorum. Adeta konuşan ansiklopedi ^.^



Evrim Ağacı: Benim için ansiklopedi gibi olan bir başka kanal ise Evrim Ağacı. Kendileri; "ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu'na bağlı olarak görev yapan Evrim Ağacı alt grubunun resmi YouTube kanalıdır."  Maalesef çok aktif değiller ama mevcut olan videolardan da çok şey öğreniyorsunuz. İlginç konular var.



MissCoach: Daha çok çok yeni olan bir kanal. Gizem, sağlıklı yaşam ve spor ile ilgili çok güzel videolar yapıyor. Ben enerjisini çok sevdim. Yaptığı sağlıklı tarifleri ile ilgili çok da güzel şeyler not ettim defterime. Şu an kollarım da acıyorsa onun sayesinde :') Tüm spor videolarını bir kez yaptığınızda bile bir saatlik spor programınız otomatik olarak ortaya çıkmış oluyor.

En gözde kanal ile yazımı bitiriyorum;


Kafeinsiz: Adım adım ilerleyen bir kanal daha. Sinema, dizi, oyun, teknoloji ile ilgili konuları ele alıyor. Kafeinsiz'i ilk bir inceleme videosu ile keşfetmiştim. O da; Game of Thrones'un 6. sezon için paylaştığı ilk fragmanın incelemesiydi. Berk'in Bilal'e anlatır gibi anlattığı, her cümlesinden sonra "haaa o bu yüzden böyleymiş" diye tüm ayrıntıları anlamama sebep olan harika anlatım tarzı sayesinde kanalın kısa sürede sıkı takipçisi oldum. Ya komik bir de asdfg Video içindeki ince esprilere ağzımın dolusu ile kahkaha atmışlığım çok var. Selen'in de videolara katkısı çok büyük, izlemeyi daha da keyifli hale getiriyor. Yeni video yüklendiğinde haberim olsun diye ilk bildirimini açtığım kanaldır Kafeinsiz, artık nasıl seviyorum siz düşünün. Kanalın orijinal içeriklerinin olması şu "copy paste dünyası"nda bulunmaz bir nimet. Sinema, dizi, oyun ve teknoloji ile ilgili haberlerini internet sitelerinden okuyabilir, güncel haberlerden haberdar olmak için Twitter ve Facebook hesaplarını takip edebilirsiniz.


**

Benim çok severek takip ettiğim Youtube kanalları bunlardı. Elimden geldiğince listelemeye çalıştım. Umarım beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!




Sevgilerimle,


Facebook • Twitter • Bloglovin • Instagram

Snapchat'ten takip etmeyi unutmayın; "minecanan"

Etiketler: , , , , , , , , ,