Saç Bakım Rutinim | 2016



Merhaba!

Sanırım güncellenmiş bir saç bakım rutini yazmanın vakti geldi. Kullandığım kozmetik ürünlerini en aza indirdiğim için bu saç bakım kürleri de evde bulabileceğiniz malzemelerle olacak.

Son iki yıldır saçlarımı boyamıyor ve herhangi bir şekillendirici ile şekillendirmiyorum. Saçlarım artık daha çok parlıyor ve daha çabuk uzamaya başladı. Düzleştirmeyi ve maşa yapmayı da bıraktım.  Bunları bırakmış olmam bile saçlarımın kendine gelmesini sağladı. Meğerse saçlarım dalgalıymış...

Bu yüzden de saçlarımı bakım maskeleri ve kürler ile desteklemeye çalışıyorum. Son zamanlarda ise dönüşümlü olarak yaptığım üç saç bakım kürü var:






Saça Nem Kilitleme Kürü (Chelate): Bu kürü birçok kişiden duymuştum ama ayrıntılı şekilde ilk olarak Selma'nın (ojelerfora) yazısı ile keşfettim. Ben bu kürü mantıklı bulan ve sevenler kısmındayım. Ayda bir yapıyorum ve gerçekten farkı görebiliyorum. Saçlarınız tüm kirden arındığı için müthiş bir şekilde parlıyor ve yumuşuyor. Yukarıdaki fotoğraf ise kürü yaptıktan bir gün sonra çekmiştim. Bu fotoğraflarda hiçbir saç şekillendirmesi yok. Doğal haldeler. Lafı daha fazla uzatmadan sizi Selma'nın "Yumuşak İpeksi Saçlar İçin Pril + Limon = Kilit" yazısına yolluyorum. Aklınızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.


Sirkeli Su: Saç derisini sirkeli suyla durulama yaparak tamamen temizlenmesini ve nefes almasını sağlıyorum. Kepek vs. sorunlarınız varsa anında etki yapıyor. Haftada bir yapmaya çalışıyorum. Bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı doğal elma sirkesi koyuyorum. Saçımı duruladıktan sonra en son bu suyu dökerek uygulamayı tamamlıyorum. Saça çok güzel parlaklık veriyor. Yukarıdaki fotoğraflar ise bu uygulamadan sonra çekildi.


Saç Besleyici Maske: Bu maskeyi ise Aslı Özdel'in "Saçları Hızlı Uzatan & Besleyen Ev Yapımı Saç Maskesi" videosu ile keşfetmiştim. Yine o videoyu izleyerek ayrıntılarını görebilirsiniz. Kısaca bahsetmem gerekirse; yumurta, zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı, bal, Hint yağı ve yarım limon suyunu karıştırıp saç diplerine ve uçlarına sürüyorum. 30 dakika bekledikten sonra saçlarımı şampuan ile duruluyorum. Bu maske saçlarınızı hem besliyor, hem de sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlıyor. Haftada bir uygulayabilirsiniz. Hatta ilk bahsettiğim kürden sonra bu besleyici maskeyi yaparsanız tadından yenmez. Çünkü ilk maske ile saçlarınız tamamen temizleniyor ve sonrasında ne uygularsanız direk saça çekiyor. O yüzden mantıklı bir ikili olabilir.


BONUS - Zeytinyağı ile Saç Bakımı: Saçımın her yerine doğal zeytin yağından sürerek bir iki saat bekleyip güzelce yıkıyorum. Yumuşaklık veriyor. Saçlara canlılık katıyor. Kısa, öz ama etkili bir bakım.


**

Okuduğunuz için teşekkürler!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.


Sevgilerimle,




Facebook  Twitter  Instagram


Etiketler: , , , , , , , ,