Kamp Günlüğü: İlk Defa Kamp Yapacaklara Tavsiyeler | Kamp İçin Gereken Malzemeler


Herkese merhaba!

Yeni bir seriye daha başlıyoruz! Biliyorum "Gezi Günlüğü" serim pek planlı gitmedi ama oraya da devam edeceğim, söz. Ama şimdiki konumuz; kamp yapmak!



Kişisel Instagram hesabımdan takip edenler bilirler, yazın birkaç festivale ve kampa gittim. Daha öncelerde arkadaşlarımın çadırında kalıyordum ama bu sefer kendi çadırım ile kamplar yaptım. Bunların ayrıntılarını daha sonra yazacağım.

Bu yazıda ise kampa gitmeden önce neler almalıyız, uygun fiyatlı ama kaliteli ürünleri nereden bulabiliriz, kamp için gereken malzemeler neler olmalı naçizane deneyimlerimden yola çıkarak sizlere de fikir olması için bahsetmek istedim.


Kamp için tabii ki de çadırdan başlıyoruz. Decathlon ise kampçılık konusunda en iyi arkadaşımız olacak. Çadır konusunda açıkçası baya ince eleyip sık dokudum. Aylarca stok bekledim diyebilirim.

Benim çadırımın markası ve modeli "Arpenaz Fresh & Black Kamp Çadırı - 3 Kişilik Quechua" olarak geçiyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki fiyat/performans açısından çok çok iyi bir çadır. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Kısaca çadırdan bahsedersem; "Fresh" özelliği, sürekli bir hava sirkülasyonu sağladığı için çadırın içi çok rahat nefes alıyor. Sıcak havalarda kesinlikle kan ter içinde uyanmıyorsunuz. Hatta klimalı çadır diyorum artık ben ona... "Black" özelliği ise çadır tentesinin kumaş özelliği nedeniyle çadır içine kesinlikle güneş almıyor. Bu yüzden sabahın 6'sında güneş ışığıyla değil kendi keyfinize göre uyanıyorsunuz. Ayrıca kurması çok basit.

Bu çadır 3 kişilik. 2 kişiliği de var ama tavsiye etmem. Çünkü tavanı basık olduğu için içinde rahat hareket edemeyeceksiniz. Ama bu 3 kişilik olanda 2 kişi rahat rahat içine eşyalarınızı koyarak da kalabilirsiniz. Tavanı yüksek olduğu içinse hareket rahatlığı maximum seviyede.

Hazır fotoğrafta yeri gelmişken, çadırınızın önünde keyif yapmak için yeşil kumaş sandalyelerden alabilirsiniz. Bu yeşil sandalyeyi gördüğünüz her yerde bir kampçı kalmış demektir :D Artık klasikleşmiş bir parça. Bu yeşil kumaş kamp sandalyesini ise hepsiburada.com'dan almıştım. İndirimleri takip etmenizde fayda var. Diğer sandalyeyi teyzemden ödünç almıştım, ayrıntıları o yüzden veremiyorum.


Gelelim diğer can kurtaranlara:

Eğer aracınız yoksa sırt çantası almanızı öneririm. Bu sırt çantasını ben Varşova'daki Decathlon'dan almıştım. Çok severek de kullandım. Benimkisi 40 L. En fazla 50 L'ye kadar alın diyorlar. Çünkü daha büyüğü bel ağrısına kadar birçok ağrıya neden oluyor. Bu yeterli olacaktır. (Hatta önden fermuarlı versiyonu çıkmış, direkt bunu alın derim. Çantanın derinliklerine inmeye çalışırken dökmenize gerek kalmaz.)


Sünger mat: Rahatça uyumanız için mat almanız yeterli olacaktır. "Yok ben rahatıma düşkünüm" diyorsanız şişme yataklardan alabilirsiniz. Ben ikisini birden aldım ama daha çok matı kullandım. Şişme yatağı şişirmek içinse minik bir destek lazım. O da ayak pompası. Yine bunun yanında şişirilebilir yastık alırsanız yerden de tasarruf etmiş olursunuz.

Uyku tulumu ise olmazsa olmazlardan biridir. Benim kullandığım uyku tulumumun linkini bulamadım, arkadaşımın kullandığı uyku tulumuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Başımızı çadıra soktuk, yatacak yerimizi ayarladık. Şimdi sıra ayrıntılarda. Çadır içini aydınlatmak için yine Decathlon ürünü olan lambalardan alabilirsiniz. Pili çok uzun süre gidiyor, benimki bile daha bitmedi. Çadır önüne ya da piknik yaparken sermelik piknik örtüsü almayı unutmayın. Yemek içmek için tabak, bardak, çatak bıçak kaşık takımı ise olmazsa olmazlarımızdan. Tabak ve bardak (plastik olsun) Migros'tan, diğerleri yine Decathlon'dan.

İster yaz, ister kış olsun mutlaka yanınıza polar alın. Araç varsa battaniyeye kadar yolu var. Bizim için uyku tulumu hep yeterli oldu, soğuk havada bile. Ama yine de yanımızda polar ve battaniye bulundurduk.

Diğer malzemeler:

"Yemek işini nasıl yapacağız?" diye sorarsanız:
Kampa gitmeden önce mutlaka yiyecek içecek alışverişini halletmiş olun. Daha çok konserve tarzı şeyler tercih edin. Sabah kahvaltısı için domates, salatalık, peynir, ekmek, salam, zeytin hazırlayıp kapanışı çikolata ile yapabilirsiniz. Öğle yemeği için hazır bardak makarna yiyip, akşam da ton balığı vs. yiyebilirsiniz. Tabii bunlar ateş yakmadığınız durumlar için geçerli. Ayrıca bol bol su bulundurun yanınızda. İçki vs. şeyler keyfinize kalmış.

Tabii kamp keyfinizi bir tık daha ileriye taşımak istiyorsanız, mangal gibi ekstra şeyler ekleyebilirsiniz. Mesela benim bir sonraki kamp alışverişim minik bir kamp tüpü ve ayrı bir tente almak olacak.

Son olarak; eğer "aman ben çadırda kalamam, aman sabah güneşi çıktı uyuyamadım, nereye s.çacaklar" diye ağlanan arkadaşlarınız olursa, en yakın benzin istasyonunda indirmeyi unutmayın.

İnönü Yaylası - Ağustos 2016
İnönü Yaylası - Ağustos 2016

Benim aklıma gelenler bu kadardı. Eksikleri hatırladıkça yazıyı güncelleyeceğim. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Yorumlarınızı, düşüncelerinizi ve varsa sorularınızı mutlaka bekliyorum.

Unutmadan: Kampçılık ile ilgili her türlü yardım alabileceğiniz "Kamp ve Doğa Hayatı || campRail" Facebook grubuna üye olabilir, aklınızdaki tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz.

**

Okuduğunuz için teşekkürler!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.


Sevgilerimle,




Facebook  Twitter  Instagram

Snapchat'ten takip etmeyi unutmayın; "minecanan"

Etiketler: , , , , , ,