Alışveriş: Hakikat'ten Resim Malzemeleri Alışverişi


Merhaba!

Bir süre İstanbul'daydım. Hazır İstanbul'dayken birkaç resim malzemesi almak için Art For Duende ekibi olarak Hakikat'e gittik.

Hakikat, İstanbul'da güzel sanatlar okuyanlar için baya  ünlü bir yer. Sirkeci'de. Bütün kırtasiye ve çizim malzemelerini burada bulabilirsiniz. Ürünler oldukça uygun fiyatlı. Bu yüzden yeni malzemeler almak için buraya gelmeyi bekledim.

"Resim Yaparken Kullandığım Malzemeler" yazımı da okumak isterseniz, yazının üstüne tıklamanız yeterli.

Bakalım neler neler almışım:


Siyah Eskiz Defteri: Zamanında çok aramıştım bu defterlerden. Bunu da çok uygun bir fiyata aldım Hakikat'ten. Aldığım gümüş kalemle de hemen bir deneme yaptım.


Siyah eskiz defterinde kullanmak için beyaz, gümüş ve altın renginde üç kalem aldım. Normal çizimler için de iki tane su geçirmez çizim kalemi aldım. Böylece çizimin üstünden sulu boya ile geçtiğinizde boya dağılmıyor. Özellikle marka ve numaralarını yakın çekim yaptım ki almak isteyenlere kolaylık olsun.


Marker kalem diye diye ölen ben; altın rengi, siyah renk ve ten renginde üç renk marker kalem aldım. Renk ve numaraları 120 black, gold ve 133 baby skin pink olarak geçiyor.

2B Dereceli Kalemin yanı sıra bir de büyük numarada bir fırça aldım. Çünkü odamın duvarına Yıldızlı Gece'yi çizmeyi düşünüyorum  


Yıldızlı Gece demişken hemen onun için aldığım akrilik boyaları da göstereyim. Renkleri ve numaraları sağ alt kısımlarında yazıyor.

Fatma'nın odasına da bunları çizdik ❤ Bitmiş hali Instagram hesabımda var: @minecanan



Hiç resim paletim yokmuşcasına plastik ve tahta olmak üzere iki tane daha palet aldım. Akrilik boya kullanırken tahta palet kullanmak gerekirmiş. O yüzden almak zorundaydım zaten...............


Bonus: Madame Coco'da 2 TL'ye çok amaçlı kutular satılıyor. Siz de benim gibi resim fırçalarınız için bu kutulardan alabilirsiniz. Linkini ekledim.

Gelelim işin püf noktasına: Normal bir Aquarelle marka A5 boyutundaki 300 gram sulu boya defteri 15 TL civarında. A4 boyutundaki fiyatı ise 25 TL civarı. Biz ne yaptık? A4 boyutundan bir tane alıp, A5 ve daha küçük boyutlarında KESTİRDİK. Böylece hem kâr etmiş olduk hem de 30 sayfa yerine elimizde 120 sayfa olmuş oldu. Blok defterini nerede kestirdiğimizi sorarsanız; mekan ismi olarak hatırlamıyorum ama Hakikat'ın sol tarafından yokuşu çıkın, hemen sağınızda iş hanı gibi bir yer var. Oradan sağdaki 3. kapı. (Gelen son dakika bilgilendirmesine göre adres şu: Karon Digital - Fahrettin Kerim Gökay İş Hanı)

Bu da böyle bir ipucuydu.

Aldığım malzemelerin fiyatını tam olarak hatırlamıyorum ama bütçenizi zorlayacak fiyatta değiller emin olabilirsiniz. Kasada hepsi 86 TL tuttu. "Çok uzaktan geldim, aaa benim babam da Edremit'te askerlik yapmıştı" indirimi ile 80 TL'ye olayı kapatmış oldum asdf Mimar Sinan'da okuyorum dediğinizde de indirim yapıyorlar(mış)

**

Umarım yazıyı beğenmişsinizdir. Bir önceki yazımdan sonra çizime geri dönenler olmuştu?
Çalışmalar nasıl gidiyor? Mutlaka bilgilendirin ^^

Okuduğunuz için teşekkürler!


Sevgilerimle,


Facebook  Twitter  Instagram

Snapchat'ten takip etmeyi unutmayın; "minecanan"

Etiketler: , , , , , , , ,