Pürüzsüz Cildimin Sırrı: Yüzü Tıraşlamak


Merhaba!

Bu sefer diğerlerine göre daha farklı bir konu ile karşınızdayım. Konumuz ise son zamanlarda oldukça popüler olan ama aslında yıllardır bilinen bir trend: Yüzü Tıraşlamak.

Bu konuda kutuplaşan çok fazla kişi olsa da ben yüz tıraşlamayı uzun süredir uygulayan ve memnun kalanlar tarafındayım. O yüzden uzun ve detaylı bir yazı sizi bekliyor. 18 yaşından küçük okuyucuları ise çıkışa doğru alkışlarla yönlendiriyoruz 

Neden Yüzü Tıraşlamak?

2014 yılında Roaccutane tedavisi gördüm. 8 aylık bir süreçti. Bu süreç içinde ilacın etkisi ile yüzümdeki tüyler biraz artmıştı. Ben o süreç içinde yüzüme herhangi bir uygulama yapmak istemedim çünkü cildim aşırı hassastı. Hatta tedavim bittikten sonra derimin toparlanması için bir kaç ay daha bekledim. Yüz ağda bantları ile tüylerimi almaya başladım. Ağdanın sonuçlarından memnundum ama sonrasında çıkan minik sivilceler beni pek memnun etmedi. Bu yüzden bir süre yüz tüylerimi almayı bıraktım ve bir yıl önce yüz tıraşlama yöntemi ile tanıştım.



Yüz Tıraşlamak Nedir?

Yüz tıraşlama sandığınız gibi "tıraş köpüğünü sür, tıraş bıçağı ile tüyleri jiletle" demek değil. Onun bir ön yargısını yazının bu satırında bir kıralım. Yüz tıraşlama yöntemi, kuru cilde kaş jileti, usturası veya hair trimmer ile yapılıyor.

Yüz Tıraşlamayı Nasıl Yapıyorum?

Temiz ve kuru cildimin uygulama yapacağım bölgesini elimle gererek, kaş jiletini 45 derece eğik tutup yukarıdan aşağıya doğru indirerek yapıyorum. Daha çok favori, çene, çene altı ve kaş üstlerini (şakak kısımlarını) tıraşlıyorum. Eğer cildimde sivilceli bölge varsa o bölgeye uygulama yapmıyorum.

Yüz Tıraşlamak Tüyleri Kalınlaştırır Mı?

Hayır kalınlaştırmıyor. Bu uygulamayı yapanlardan da hiç duymadım ve okumadım. "Ama tüyler elimize sert sert geliyor" dediğinizi duyar gibiyim. Bunun nedeni; yuvarlak uçlu tüyün ucunu jilet ile dümdüz kesmiş olduğunuz için tüyün köşeleri oluştuğundan, elinizi sürttüğünüzde o köşeleri hissettiğiniz için tüyler size sertmiş gibi gelir. Bu yüzden yanlış bir algı oluşturur. Yüz tıraşlamadan sonra yüz tüylerimde artış ve sivilcelenme olmadı. Benim için en önemli nokta da bu.

Yüz Tıraşlamanın Yararları Nelerdir?

Yine deneyimlerime göre yararlarını aktarıyorum:




Yüz Tıraşladıktan Sonra Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Yüzünüzü tıraşladıktan sonra makyaj yapmamaya çalışın. Makyaj yaptığınızda cilt, ürünlere direk maruz kalıp nefessiz kalacağı için sivilcelenme durumu daha mümkün olabilir. Bunun yerine cildinizi tıraşladıktan sonra yine cilt bakımınızı yaparak yüzünüzü dinlendirmeye alın (yüz yıkama + nemlendirme) Uygulamayı akşam yaparak ertesine güne hazırlayabilirsiniz. Daha garanti.

Kaş Jileti Temizliği Nasıl Olmalı?

Yüzünüzü her tıraşladıktan sonra jileti mutlaka alkolle temizleyip sterilize edin.

Kaş Jiletini veya Trimmer'ı Nereden Alabiliriz?

Kaş jiletleri ve usturalarını güzellik marketlerinde bulabilirsiniz. Artık milyoncularda bile var. "Hair trimmer" dedikleri bir pil ile çalışan otomatik tıraş makinaları da var. Ben Aliexpress'ten bir tanesini sipariş verdim, bakalım ne zaman gelecek. Kullandığımda yine güncellemesini yaparım.

Pürüzsüz cildimin diğer sır olmayan sırları ise;


Yüz tıraşlamanın uygulamalı videolarını birçok Youtuber kanallarından paylaştı. Ben en sevdiğim üç videoyu izlemeniz için aşağıya bırakıyorum;

Aşkım İrem Aktulga - Kadınlarda Yüz Tıraşı
Carli Bybel - HOW I Shave My Face
Ojeler Fora - Yüz Tüylerimi Tıraş Ediyorum

**

Sipariş verdiğim; Hair Trimmer
Kaş jileti resmi Google görsellerden alınmıştır.

**

Umarım yararlı bir yazı olmuştur. Aklıma gelen sorabileceğiniz tüm soruları cevaplamaya çalıştım. Eğer unuttuğum varsa mutlaka sormayı unutmayın.

Siz yüz tıraşlamak hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum! Okuduğunuz için teşekkürler.



Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.




Facebook  Twitter  Instagram

Snapchat ve InstaStories'ten takip etmeyi unutmayın; "MineCanan"

Etiketler: , , , ,