Bitkisel Yağlar ile Saç Bakımı

Doğal Yağlarla Saç Bakımı

Merhaba!
Sizlere haftada bir bitkisel yağlarla yaptığım saç bakımından bahsedeceğim.

Dün Instastories'ten hangi konu ile ilgili yazı yazmamı istediğinizi sormuştum. Sizler de saç bakımı ile ilgili geri dönüş yaptınız. Ben de hemen paylaşıyorum.

Doğal Yağlarla Saç Bakımı

Saçlarım için az ve öz bakımlar yapmaya çalışıyorum. Çok fazla ürün kullanarak saçımla uğraşmak istemiyorum açıkçası. Saç bakımınızı rutine soktuğunuzda zaten istediğiniz sonuçları elde edebiliyorsunuz. Saç bakım rutinim yazımda bahsettiğim kürlerin haricinde bir de bu kürü sizlerle paylaşıyor olacağım.

Doğal Yağlarla Saç Bakımı

Bu kürü hazırlarken örnek aldığım bir reçete olmadı. Elimdekileri bir araya getirerek oluşturdum. Hepsi saçlarınız için birer nem bombası. En önemli özellikleri de doğal yağlar olması. Özellikle Hindistan cevizi yağını ve avokado yağıAradolu.com'dan alıyorum. İndirim oldukça da stokluyorum.

Malzemeler:


Yapılışı: Hepsinden birer yemek kaşığı alarak -Hindistan cevizi yağını kullanacağınız miktar kadar alıp benmari usulü eritmeyi unutmayın- bir kasede karıştırıyorum. Daha sonra bolca saç diplerine ve saç uçlarına sürerek streç film ile sarıyorum.

İki saat kadar bekletip ılık su ile şampuanlayarak yıkıyorum. Saçlarım neme doymuş ve parlaklık kazanmış oluyor. Siz isterseniz ürünleri değiştirebilirsiniz; çam ağacı yağı, argan yağı, zeytin yağı gibi...

Not: Birkaç aldığım mesaj da şuydu: "Yağlar saçtan çıkmazsa diye korkuyorum" diye. Şampuan ile yıkayınca hemen çıkıyor, merak etmeyin.

**

Benim saçlarım için yaptığım saç bakımı buydu. Sizleri hangi kürleri uyguluyorsunuz?

Okuduğunuz için teşekkürler! Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Sevgilerimle,


Facebook  Twitter  Instagram

Snapchat ve InstaStories'ten takip etmeyi unutmayın; "minecanan"

Etiketler: , , , , , , , ,