DIY: Çalışma Masası İçin Dekor Boyama

DIY: Çalışma Masası İçin Dekor Boyama

Merhaba!

Çok severek hazırladığım ve yazıya döktüğüm bir "kendin yap" yazısına daha hoş geldiniz.

Bu fikir ortaya nasıl çıktı diye sorarsanız, kısaca açıklamak gerekirse: A101'de uygun fiyata raf satın almıştım. Sevgili Raif bana haber vermişti. Onunla birlikte aldık. Sonra Raif o rafı pirinç rengine boyadı. O rafı öyle görünce ba yıl dım.

DIY: Çalışma Masası İçin Dekor Boyama

Mine durur mu? Tabii ki ben de boyayacaktım. Boya almaya gittim. Onun söylediği markadaki boyayı bulamadım. Artdeco'nun bu boyasını buldum. (Fiyatı: 7.5 TL) Rengi: Bakır - Copper. Fakat bu boya ile rafı boyayamadım. Raif nasıl boyayabildi akrilik boya ile bilemiyorum -.-

İlla bir şeyleri boyayacağım ya... Özellikle çalışma masalarındaki mermer deseni ve bakır rengindeki dekoratif eşyaların uyumuna oldum olası bayıldığımdan, ben de bu tür bir DIY çalışması yapmaya karar verdim.

DIY: Çalışma Masası İçin Dekor Boyama
(Keşke önceki hallerini de çekseymişim.)

Öncelikle elimdeki şeffaf olan not kağıtlığını bakıra boyamak için kolları sıvadım. Bu boya, akrilik ahşap boyası olduğu için parlak ve pürüzsüz zeminlerde istediğinizi elde edemiyorsunuz. Bu notluğun da yüzeyi pürüzsüz olduğu için önce zımpara kağıt ile biraz hırpaladım, daha sonra boyadım. Böylece istediğim görünümü elde etmiş oldum. Eğer bir kat yetmezse, 2. ve 3. katları da boyayabilirsiniz.

Diğer boyadığım eşya ise Lightbox'ımın harflerini koyduğum minik kutu oldu.

DIY: Çalışma Masası İçin Dekor Boyama

Yine masamda duran küçük kaktüsümün saksısını da bakır rengine boyadım.

DIY: Çalışma Masası İçin Dekor Boyama

Aslında şu an taslaklarda olan "DIY: Kalem Kutu Yapma" yazısının baş kahramanı olan bu kalemliği normalde mint yeşili olarak hazırlayıp fotoğraflamıştım ama güncellenmiş hali daha kısa ve bakır renginde oldu tabii ki. İsterseniz yine yayınlayabilirim.

DIY: Çalışma Masası İçin Dekor Boyama

Hepsine böyle bakınca "Minecim dünyayı boyamışsın cnm" diyebilirsiniz, fakat çalışma masama uygun şekilde yerleştirince gayet sade gözüküyor. Örneğin canım arkadaşım Mehtap'ın beni çizdiği resmimin olduğu çerçeveyi kitaplığımın bir rafında bulunduruyorum.

Şimdi Aliexpress'ten gelecek olan bakır rengindeki ataşları bekliyorum, bakalım ne zaman gelecekler 💫

**


Okuduğunuz için teşekkürler! Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Sevgilerimle,


Facebook  Twitter  Instagram

Snapchat ve InstaStories'ten takip etmeyi unutmayın; "minecanan"

Etiketler: , , , , ,